Select Page

Audioknyga | KODĖL MES MIEGAME. Mokslas apie miegą ir sapnus, Matthew Walker

Matthew Walker audioknygoje „Kodėl mes miegame: mokslas apie miegą ir sapnus“ nagrinėjamas miego fenomenas, jo poveikis fizinei ir psichinei žmogaus sveikatai. Nors miegas vis dar nepakankamai ištyrinėtas ir įsisąmonintas mūsų gyvenimo reiškinys, tačiau moksliniai tyrimai atskleidžia, kad jo trūkumas sukelia sunkių padarinių. Nepaisant to, šiuolaikinėse visuomenėse miego trūkumo epidemija plinta, susargdindama vis daugiau jos narių.

Produkto kodas: AUDIOKNYGA062 Kategorijos: , , Žyma:

Klausyk knygų iš Audioteka.lt ➡️ https://audioteka.com/lt/#KnygunamaiTF

NUOLAIDOS KODAS –  KNYGUNAMAITNF  2️⃣0️⃣ % nuolaida.

Modernus būdas perskaityti dar daugiau knygų! 🔊 Klausykite audio knygų vairuojant, sportuojant, vykstant į darbą ar po darbų, ruošiant maistą ar tvarkant namus.

 

PIRKDAMI KNYGAS SU MŪSŲ NUOLAIDŲ KODU – REMIATE BIBLIOTEKĄ
TOKIU BŪDU GALIME ATVEŽTI DAR DAUGIAU KNYGŲ.

Moksliniais tyrimais patvirtinta, kad miegant mažiau nei šešias ar septynias valandas per parą silpsta imuninė sistema, du kartus padidėja tikimybė susirgti onkologine liga, kyla Alzheimerio ligos vystymosi rizika, didėja vainikinių arterijų užsikimšimo ir plyšimo, širdies ir kraujagyslių ligų, insulto ir lėtinio širdies nepakankamumo vystymosi tikimybė. Be to, miego stoka skatina psichinius negalavimus, įskaitant depresiją, nerimastingumą ir netgi polinkį į savižudybę. Deja, bet sąrašą dar būtų galima tęsti.

Taigi, jeigu esate vienas iš tų, kurie mėgsta vogti iš savęs miego valandas ir skirti jas nesibaigiantiems darbams, krūvai įvairiausių vadovo pavedimų, susitikimams su draugais, filmams, knygoms, namų ruošai, ir dar kokiems nors tikslams, kurių sąrašas tokio ilgumo, kad netelpa į vieną A4 formato lapą, ši audioknyga skirta kaip tik jums. Kodėl? Nes joje yra labai svarbi žinia: kuo trumpiau miegosite, tuo trumpiau gyvensite. Vadinasi, turėsite dar mažiau laiko, kurio jums taip trūksta šiandien.

Atimdami iš savęs svarbias miego valandas trikdote savo smegenų funkcijas: gebėjimą mokytis, įsiminti ir priimti logiškus sprendimus. Atsisakote sapnų, kuriančių virtualios realybės erdvę, kurioje smegenys apjungia jau turimas ir naujai įgytas žinias, generuoja kūrybiškumą. Paradoksalu, tačiau miego valandas skirdami kitų tikslų įgyvendinimui, tolstate nuo jų, nes mažinate savo kūrybiškumą, gebėjimą sisteminti žinias, mokytis, įsiminti ir priimti logiškus sprendimus.

Matthew Walker – neurofiziologijos mokslų daktaras, Kalifornijos universiteto neuromokslų ir psichologijos profesorius, Miego ir neurovizualizacijos laboratorijos direktorius. Mokslo karjerą pradėjo Harvardo medicinos mokykloje dėstydamas psichiatrijos kursą. Paskelbė daugiau kaip 100 mokslinių studijų.

Papildoma informacija

Leidykla

Kalba

Autorius

SPECIFIKACIJA

  • Trukmė: 12 val. 56 min.
  • Autorius: Matthew Walker
  • Skaito: Simas Stankus
  • Vertėjas: Jovita Liutkutė
  • Kategorija: Įdomusis mokslas
  • Leidėjas: Audioteka.lt
  • Tipas: Audio knyga
  • ISBN: 9786094910548

ADRESAS

Puerto de Santiago,

Santiago del Teide, Tenerife

Susisiekite

12 + 2 =